📍 Київска обл., Бориспільський р-н, смт. Щасливе, Озерна, 41
 

Закінчується етап фінішної обробки на об'єкті 120 нашого каталогу об'єктів

Зовнішні стіни фасаду під час експлуатації будуть зазнавати серйозних погодних і сезонних впливів, частої зміни тепла й холоду, вологості й замерзання. Розуміючи це необхідно забезпечити надійний антисептичний захист, обробку від вологи, шкідників і руйнівної дії сонячного ультрафіолету. Роблячи обробку фасаду і внутрішньої частини дерев'яних стін та оздоблення, майстри стежать за рівномірним тонуванням і відсутністю патьоків, втираючи просочення якомога глибше в дерев'яну поверхню.

Особливу увагу в зрубах і будинках з бруса приділяють торцям і хрестовим з'єднанням бруса або колод, адже через них волога проникає набагато глибше й швидше ніж через стругану і шліфовану стінку бруса. Перед будівництвом торці вже обробляли масляним антисептиком, щоб зупинити або звести до мінімуму розтріскування під час «акліматизації» брусової будови в природному середовищі, однак тепер, під час фінішної обробки їх потрібно надійно законсервувати. Консервацію торців здійснюють або спеціальним засобом для обробки торців, або самим фінішним просоченням, перед тим обробивши їх грунтовим антисептиком.

Тому дана робота не зводиться лише до шліфування й фарбування дерев'яної поверхні, як багатьом може здатися, а до комплексу продуманих заходів і вдалого підбору засобів, які забезпечать довготривалий захист не порушуючи екологію природних матеріалів, і забезпечуючи привабливий зовнішній вигляд, наприклад, як в нашому сьогоднішньому прикладі :)